Selecteer een pagina
Paula Terpstra The Bold Introvert (2)

Mijn Zone of Genius

‘Ik ga op zoek naar mijn zielsmissie’, ik hoor het mezelf nog zeggen. Waar kwam dat vandaan? Ik was toch lekker bezig met webdesign?

Toen ik de tip kreeg om ‘The Big Leap’ te lezen, viel het kwartje. Ik zat in mijn Zone of Excellence en wilde doorbreken naar mijn Zone of Genius…

Hier startte mijn zoektocht die in totaal 1,5 jaar zou duren. Tot die dag dat ‘The Bold Introvert’ in mijn brein verscheen. Ik wist het direct. Dit is ‘m. Dit is wat ik te doen heb.

Ik wil jou, als (toekomstige) introverte ondernemer, meegeven dat je kunt ondernemen op een manier die bij jou past. En dat je zo nu en dan heel goed de randen van je eigen comfortzone kan stretchen.

Fulltime ondernemen

Mijn hele leven ben ik al ondernemend, maar de stap naar fulltime ondernemen durfde ik niet te zetten. Verder dan een side hustle kwam het niet. En toch lonkte het. Dus toen ik mijn baan verloor, trok ik de stoute schoenen aan. Ik werd ondernemer. Ik groeide uit tot succesvol webdesigner en werkte voor klanten als Annemarie van Gaal, Simone Levie, de Smartgirls, Judith Fanto en vele anderen.

Ik kwam mezelf tegen

De vrijheid en autonomie van het ondernemen wilde ik niet meer loslaten, daarom nam ik een deep dive in de wereld van online ondernemen. In korte tijd leerde ik nieuwe marketing- en salesmodellen kennen. Om erachter te komen wat echt werkte, bracht ik al het geleerde in de praktijk. Er ging een wereld voor me open, maar ik kwam mezelf ook tegen…

Daar ontstond mijn missie

Toen ik me realiseerde dat mijn introversie een grote rol speelde als ondernemer wilde ik er alles over lezen. Wat bleek? Ik kon haast niets vinden over introversie in combinatie met het ondernemerschap. Daar ontstond mijn missie. Met een vurige passie voor ondernemen en een high score op de introversieschaal, was dit hetgeen waar ik (toekomstige) introverte ondernemers mee wilde helpen.

Ik ben die Bold Introvert. Mijn bold moves. Ik …

5

… zette na 20 jaar bedrijfsleven de stap naar het ondernemerschap

5

… startte direct met twee bedrijven

5

… loodste mijn bedrijven door corona

5

… ging werken voor de beste online ondernemer van Nederland wat ik super spannend vond

5

… gaf zonder enige ervaring mijn allereerste webinar in een groep van duizend mensen

5

… benaderde een Bekende Nederlander om haar site te vernieuwen and so I did

5

… verdubbelde mijn jaaromzet

5

… werd binnen 1 jaar een Erkend Leerbedrijf

5

… nam mijn eerste stagiaires aan

5

… stopte één van mijn bedrijven, ondanks dat ik er veel tijd, geld en energie in had zitten

5

… organiseerde een live VIP-Dag ondanks mijn ‘help-er-zit-een-kikker-in-mijn-keel-en-ik-kan-niet-meer-praten’ verleden

5

… deed als ‘company-of-one’ samen met drie bureaus mee met een pitch en won

5

… vloog in mijn eentje naar Curaçao om een business event bij te wonen en belandde op het podium

5

… investeerde in één jaar meer dan 10K in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

De code kraken

Met mijn laatste side hustle wilde ik extra aflossen op onze hypotheek. Ik draaide zeker 20 uur per week, naast mijn jonge gezin en baan, om dit waar te maken. Binnen no time had ik fans, maar ik kreeg mijn verdienmodel niet aan de praat. In totaal verdiende ik €150… en dan ook alleen omdat mijn oom me matste met een opdracht. Na drie jaar knallen wist ik dat het anders moest. Ik wilde de code kraken van het online ondernemen.

Alles in mij zei ‘ja’

Ik stuitte op een opleiding voor online ondernemen. Een behoorlijke investering en de timing zat ook niet mee. Ik volgde al een opleiding en we zaten midden in een flinke en kostbare verbouwing. Een klus waar we al geld voor moesten lenen. En toch zei alles in mij ‘ja’. Ik wist dat deze stap me verder zou brengen. Na pittige gesprekken met mijn man en het aftikken van duizenden euro’s, startte ik mijn opleiding.

Compleet andere wereld

Ik vergeet nooit hoe anders deze opleiding was dan de HBO, Post HBO en alle andere studies en cursussen die ik ooit gevolgd had. Dit was zo anders, verfrissend, to-the-point, praktisch, smart en actueel. Dit was een compleet andere wereld dan waar ik vandaan kwam.

Paula Terpstra The Bold Introvert klant contact live en online (1)

Dichter bij mij

Vanaf nu wist ik wat me te doen stond. En dat was maar goed ook, want toen ik niet veel later mijn baan verloor, durfde ik, ondanks de zenuwen, de stap naar het ondernemerschap te zetten. De side hustle ging overboord en ik maakte keuzes die dichter bij mij lagen, waaronder de start met webdesign en vervolgens The Bold Introvert.

Van €150 naar €100.000

Ik ging van een side hustle van €150 in drie jaar naar fulltime ondernemen met een omzet van meer dan €100.000 in drie jaar. Een bedrag dat ik alleen noem omdat het onderstreept wat de juiste kennis over online ondernemen mij heeft opgeleverd. Ik wil je meegeven…

 • Dat ik altijd al ondernemend was
 • Dat ik al ruim 20 jaar marketeer was
 • Dat dat geen garantie was om als ondernemer mijn geld te verdienen
 • Dat het mij aan specifieke kennis ontbrak waardoor ik geen omzet draaide
 • Dat de timing van de opleiding mij niet uitkwam en dat ik alle reden had om dit niet te doen
 • Dat de investering in de opleiding mijn grootste investering in opleidingen ooit was
 • Dat ik het ontzettend spannend vond om loondienst en zekerheid los te laten
 • Dat de investering in mijn opleiding één van de beste investeringen ooit werd
 • Dat dit voor jou ook mogelijk is

Meer dan geld

Laten we eerlijk zijn, dit bedrag kun je in drie jaar ook bij een werkgever verdienen. En daarom is het belangrijk om je te realiseren dat ondernemen over zoveel meer gaat dan geld alleen. Het gaat over…

 • Jouw zielsmissie. Om wat jij te doen hebt op deze aarde
 • De vrijheid om je eigen keuzes te maken
 • De keuze om te werken hoe en wanneer jij wilt
 • Werken in een omgeving waar jij je goed bij voelt
 • Werken met klanten waar jij een klik mee voelt
 • Die dingen doen waar jij achter staat
 • Jouw dromen en die van je klanten waarmaken

Welke ondernemersdroom wil jij als Bold Introvert vleugels geven?